User menu

Entrevista Francesc Spa director mèdic

“85 anys dedicats a la salut dental apostant per la innovació i el rigor professional”

Tots tenim por quan pensem que hem d’anar al dentista, i ens sentim més relaxats quan sabem que estem en les mans de bons professionals. Clínica Dental Spa a Mataró ja porta 85 anys comptant amb la confiança dels pacients. Parlem amb el seu director mèdic, Francesc Spa.

Què es necessita per seguir sent una clínica referent durant 85 anys?
Cal sentir un compromís molt fort cap al pacient, i això passa per estar sempre a la vanguardia en noves tècniques que solucionin els problemes dentals de la millor manera possible. A més a més és clau tenir vocació, empatia i disposar de bones instal·lacions.

Per quin motiu hi ha tants anuncis d'implants avui en dia?
Per desgràcia, en una clínica dental posar implants és més senzill i més productiu que salvar dents. El dentista hauria de salvar dents, no treure'ls i posar implants.

Es poden salvar sempre les dents?
Sí, en una gran majoria dels casos. Les noves tècniques i materials amb els quals treballem a la clínica ens permeten salvar dents on abans era impossible fer-ho. Són tècniques segures i mínimament invasives.

Algun exemple de tècnica mínimament invasiva?
Les reconstruccions estètiques amb composite (empastes) ens permeten solucionar la forma i el color de les dents sense fer fundes, ja no hem de llimar dents. Tampoc cal fer fundes quan matem el nervi d´un queixal, actualment col·loquem incrustacions de cerómero, un material que s'enganxa com un empaste però és dur com una funda. Els tractaments virtuals, per exemple, ens permeten col·locar implants sense cirurgia i amb una gran precisió, ideal pels pacients tenen poc os.

Quins avantatges tenen les planificacions virtuals?
En els tractaments multidisciplinars com l'estètica, ortodòncia i implantologia,el pacient sap com quedarà quan acabi el tractament abans de començar-lo. No hi ha sorpreses. Dóna seguretat en els resultats, els tractaments són més ràpids, més senzills i respecten molt més les pròpies estructures del pacient.

Quines especialitats tenen a la clínica?
Totes. Una de les característiques de la nostra clínica és que els dentistes som multidisciplinaris. Ens hem format en les diferents especialitats, per poder donar al pacient una atenció integral de les seves necessitats. Som els responsables del pacient, des del moment que es fa un empaste fins al moment que es posa un implant. Requereix molta formació i dedicació, però és la manera de poder donar al pacient l'atenció més personalitzada possible.

La Riera 24-26, 1ª Pl.
08301 Mataró
Telf. 93 790 16 67

www.clinicadentalspa.com