User menu

Escola Augusta. Pedagogia viva

L'Escola Augusta és un centre concertat d'una línia des de P3 fins a Batxillerat, situat entre el Turó Parc i Galvany, en un entorn privilegiat de Barcelona i amb una llarga tradició al barri.

El seu projecte educatiu es fonamenta tant en la formació acadèmica com en la formació humana dels seus alumnes, per tal d'extreure el màxim rendiment de les seves capacitats individuals i col·lectives.

Practica el que s’anomena una pedagogia viva, és a dir, a partir de l’interès i la motivació natural per aprendre dels infants es treballa la reflexió, la informació i el coneixement. L’escola utilitza metodologies innovadores adaptades a la societat actual: racons i projectes a l’Educació Infantil,  projectes de recerca i treball cooperatiu a l’Educació Primària i a l’ESO, desenvolupa projectes tecnològics on a través de la imaginació i en base del coneixement científic els alumnes aprenen a utilitzar els materials i les eines.

Projectes d’escola

Matemàtiques de laboratori, hort escolar, tallers de cuina, caixes d’investigació de les àrees de Ciències, reciclem la brossa, fem un coet, muntanya russa de decimals, construïm una ciutat, tractament de materials, electrònica digital...

Competència lingüística

Un dels trets acadèmics més destacats de l’Escola Augusta és la seva aposta per les competències lingüístiques en llengua anglesa. De manera gradual, cada curs s'incrementa el temps dedicat a aquesta àrea, seguint un ritme ascendent en la dificultat de l'expressió oral i escrita. També disposen de monitoratge nadiu a l'hora del migdia i de classes de conversa per part d'universitaris que eventualment estudien a Barcelona, sense oblidar el Projecte de Recerca de 4t d'ESO, que es realitza en països de parla anglesa. D'altra banda, l'escola treballa amb  dues entitats de prestigi: Merith School, escola oficial d'idiomes de l'UPC, la qual ha atorgat al centre la qualificació d'Exam Preparation Center per tal d'assolir els títols oficials de Cambridge (d'aquesta manera, sense sortir de l'escola els alumnes poden obtenir els diferents títols oficials); i Kids&Us per als més petits, que utilitza una metodologia basada en el procés natural de la llengua materna: primer escoltar i després parlar, entendre, llegir i, finalment, escriure-la. Així, de manera natural i través del joc, els seus alumnes s'acostumen a fer servir de manera espontània la llengua anglesa.

L’Escola Augusta celebrarà una jornada de portes obertes el proper dia 21 de febrer a les 18h.

Compromís social

A L’Escola Augusta tenen projectes socials que es duen a terme de forma activa durant tota l'escolarització, com és el cas del projecte de convivència amb el centre cívic Can Castelló, amb el qual es realitza un intercanvi intergeneracional amb la finalitat d'establir un vincle de respecte i amistat vers la gent gran. L’Escola també col·labora amb la Fundació Vicente Ferrer a més de participar en campanyes com la del Banc dels Aliments de Barcelona, UNICEF, etc.

 

www.escola-augusta.com