User menu

Xavier Jové, director de Granés Batxillerat

“En aquesta edat és molt important potenciar allò en què els nostres alumnes són més competents”

Des de la seva fundació, ara fa més de 60 anys, Granés Batxillerat es presenta amb la clara vocació de formar, a nivell personal i acadèmic, i orientar alumnes en edat preuniversitària. El seu director, Xavier Jové, ens destaca alguns dels trets més característics d’aquest centre.

De què se sent especialment orgullós de Granés Batxillerat?

De la vocació de tot l’equip humà de l’escola per formar persones. El batxillerat és una etapa clau perquè els alumnes estiguin preparats pels reptes que es trobaran a la universitat, tant en el terreny acadèmic com en el de maduresa personal.

Què diferencia Granés Batxillerat respecte a la resta de centres de batxillerat?

A la nostra escola cada alumne és una persona que ens ocupa i amb la qual treballem individualment durant tot el batxillerat, treballem la formació integral dels nostres alumnes. Òbviament, el batxillerat està orientat a preparar les PAU per accedir a la universitat. Tanmateix, per nosaltres la formació com a persones és molt important. L’èxit en l’etapa de formació superior depèn substancialment de la maduresa dels alumnes en hàbits de treball, en capacitat d’esforç i adaptació, en la resolució de reptes, ...

Quin és l’aspecte que millor valoren les famílies de Granés Batxillerat?

Tant les famílies com els mateixos alumnes valoren molt la proximitat i predisposició dels docents i de tot el personal de l’escola. L’excel•lent ambient de treball i convivència que es viu al centre és un altre dels nostres trets diferencials, així com els fruits positius en l’evolució dels nostres alumnes durant el batxillerat.

En aquesta etapa del batxillerat l’alumne ha de prendre decisions importants sobre el seu futur, com els ajudeu en aquesta tasca?

Al nostre centre donem una gran importància a la formació competencial. Des del primer any els alumnes fan un treball d’autoconeixement de quines són les seves competències més destacades. Això ens permet treballar millor la seva autoestima, motivació i autonomia.

A Granés Batxillerat creiem que el repte educatiu del segle XXI passa per potenciar les capacitats de cadascun dels nostres alumnes per aconseguir alumnes diferents i únics”

En què considereu que esteu sent innovadors?

La nostra escola sempre ha apostat pel treball de proximitat amb l’alumne. Això vol dir treballar amb cada alumne de manera individual, tant a nivell acadèmic, com personal. A l’aula treballem amb diferents metodologies d’aprenentatge, tant facilitant els coneixements amb diferents mètodes i eines, com treballant amb els alumnes la part procedimental amb reptes que han de resoldre per grups, de forma col•laborativa i també individual.

Quins són els principals reptes als quals han de fer front els professionals educatius avui en dia?

El principal repte és seguir estant a prop dels nostres alumnes cada dia, emprant  les metodologies d’aprenentatge i acompanyament que els alumnes generació rere generació requereixen.

Quin consell donaria als seus alumnes?

En el Batxillerat comença una nova etapa de la vida dels nostres alumnes que passa per la que serà, probablement, la primera decisió important de la seva vida: elegir quina formació superior volen estudiar. Un consell? S’han de guiar per les seves competències i, això va molt lligat a esbrinar en què se senten a gust treballant, estudiant, investigant, ... en què volen saber més i més.

 

www.granes.org