User menu

Dr. Joan Hontangas, Metge Estomatòleg

“Treballar per a que les persones s’estimin la seva boca és la nostra essència”

Eudent porta 30 anys treballant l’odontologia a Torroella de Montgrí (Girona). A la següent entrevista coneixem com enfoca els tractaments, de la mà d’un equip molt qualificat i tecnologia d’avantguarda.

Des de quina filosofia treballen a Eudent la salut bucodental?
Personalitzar els tractaments més adients per a cada persona,  fer un bon diagnòstic i   cercar una salut  i estètica individualitzades, amb naturalitat. Volem aconseguir que els pacients estiguin a gust amb la seva boca, que s’estimin les seves  dents,  que se les cuidin . Tenir una boca  sana en té molts de beneficis, tant per a la salut en general com  per a la funció  masticatòria, social i d’estima personal. Tenir una dentadura sana dóna molta autoestima. Treballar per a que les persones s’estimin la seva  boca és la nostra essència.

La clínica dental Eudent ofereix un servei integral en odontologia?
La clínica ofereix  un gran ventall de teràpies, recursos  i tecnologia que ens permeten  primer fer el diagnòstic  del problema funcional o dental . Un cop diagnosticat,  cal personalitzar, és a dir, saber què és el més important pel pacient, potser una bona masticació o l’estètica, la seva particular visió del problema.
Fem tractaments tant a nens petits com a persones grans, amb visites domiciliàries per a gent gran amb problemes de mobilitat. Procurem cobrir les necessitats de la  boca a totes les etapes de la vida: malposicions dentals, ortodòncia,  tractaments de càries, endodòncia, cirurgies, emblanquiments dentals, estètica, implantologia, pròtesis fixes o no fixes...

La implantologia i l’ortodòncia són dues disciplines que presenten moltes novetats. Clínica Eudent està a l’última en aquestes àrees?
La tecnologia 3D , el  TAC Volumètric, ens dóna unes imatges en tres dimensions que ens permeten veure tots els detalls  -fins a dècimes de mil•límetre- del que hi ha dins l’os. Com tenim un TAC integrat a la clínica podem fer un diagnòstic immediat, amb tots els avantatges que això comporta. Amb aquesta tecnologia,  la col•locació d’implants  pràcticament no té riscos i la cirurgia d’implants no és gens traumàtica per als pacients.  L´ortodòncia  clàssica amb brakets i els tractaments  d’ortodòncia amb aparells Invisaling també  se’n beneficia dels estudis en 3D que fem: veiem millor els moviments de les dents, sense problemes per deixar una  bona oclusió i estètica. D’altra banda, el làser també ajuda a fer uns tractaments quirúrgics menys agressius  i amb més facilitat  la curació.

Quin equip de professionals hi ha darrera la Clínica Eudent?
El nostre equip el formem un  total de 10 persones dedicades a la salut dental . Amb més de 30 anys d’experiència, estic jo, el Dr. Joan Hontangas , nascut a Pals ( L’Empordà) ,  llicenciat en Medicina i Cirurgia, especialitzat en Implantologia  i postgrau de Ortodòncia, i  la Dra. Doris Diaz, nascuda a Tenerife,  llicenciada en Medicina i especialitzada en Ortodòncia . Després tenim un segon grup de dentistes més joves, tots nascuts a l’Empordà: la Dra. Genina Beltran, filla de Sant Feliu de Guíxols, llicenciada en Odontologia i postgrau en Odontopediatria, Endodòncia i Pròtesi; la Dra. Clara Salvador, nascuda a Sant Antoni de Calonge, llicenciada en Odontologia i postgrau en Odontopediatria i Ortodòncia; i la Dra. Clara Sabater, filla de La Bisbal  d’Empordà;  llicenciada en Odontologia i postgrau en Pròtesi; a més d’un equip d’higienistes dentals i auxiliars. No cal oblidar tampoc el treball d’equip que fem amb els artesans en pròtesis dentals (Grace, Smaltic, Medes i Ortosab)

L’èxit comença amb un bon diagnòstic?
Els més de 30 anys d’experiència ens permeten assegurar  que  la base del bon  tractament odontològic és  partir d’un bon diagnòstic, però a més s’ha de saber personalitzar, individualitzar  què cal fer a cada pacient.  Si sumem aquets tres conceptes , primer un bon diagnòstic, desprès  individualització  i acabem fent una  bona tècnica, podem assegurar l’èxit. 

Un bon diagnòstic, la individualització del tractament i una bona tècnica asseguren l’èxit”

Tel. 972 75 72 16