User menu

Kia presenta el nou crossover híbrid Kia Niro

La marca té l’objectiu de reduir un 25% el consum durant el 2020, en relació al 2014

El nou Kia Niro que va fer el seu debut al passat Saló de Ginebra de 2016 és un nou crossover híbrid de baixes emissions que constitueix el desenvolupament de la primera aplicació de la plataforma específica per a vehicles ecològics de Kia. El Niro conservarà la utilitat pràctica i l’atractiu d’un espaiós crossover juntament amb la gran economia de consum del seu avançat sistema de propulsió. Desenvolupat des del primer moment com un vehicle híbrid, el seu modern i atractiu disseny ajudarà que destaqui entre els seus rivals híbrids d’estil més conservador.

La nova plataforma del Niro s’ha desenvolupat independentment dels altres models existents de Kia, està dotada amb una sèrie de tecnologies mediambientals i amb una nova generació de sistemes de propulsió. El sistema de propulsió consisteix en un motor 1.6 GDI (injecció directa de gasolina), una bateria de ions de polímer de liti, un motor elèctric de 32 kW i una caixa de canvis de sis velocitats amb doble embragatge. Compta amb unes emissions de CO2 de 88 g/km* (combinat), i un consum únicament de 3,8 litres als 100 km.

Dissenyat principalment per aconseguir una gran eficiència aerodinàmica, la carrosseria del nou Kia aconsegueix un coeficient aerodinàmic Cd de solament 0,29, el que ho fa més aerodinàmic que la majoria dels rivals híbrids. La seva gran distància entre eixos (2.700 mm) i les curtes volades davanteres i posteriors (850 i 785 mm, respectivament) fan possible que els ocupants gaudeixin d’un ampli espai interior.

A Espanya, el Kia Niro estarà disponible en vuit colors i una selecció de llandes de 16 i 18 polsades.

En desenvolupar el Kia Niro HEV, els esforços dels equips de disseny s’han centrat principalment a obtenir una economia de consum líder en el segment dels crossover compactes. El nou Kia combina el seu elegant disseny amb unes baixes emissions de 88 g/km de CO2 (al cicle combinat) i una gran economia de consum.

El Niro s’ha desenvolupat de manera independent d’altres models Kia, amb una plataforma d’elements significativament redissenyada en relació als models existents. Aquesta plataforma s’adequa al conjunt de tecnologies híbrides específiques del Niro, mentre que el seu programa global de desenvolupament i avaluació assegura que ofereix als clients el confort de suspensió, el plaer de conducció i la gran estabilitat que s’espera d’un model de Kia. 

També inclou els darrers sistemes electrònics d’ajuda a la conducció, com el Sistema de Gestió d’Estabilitat de Kia i el programa electrònic d’estabilitat (ESC), que proporcionen estabilitat, tracció i seguretat en totes les condicions.

 

Reduir el consum

El desenvolupament del nou Niro, amb una nova plataforma i un sistema de propulsió específic, contribuirà a l’objectiu de Kia de convertir-se, el 2020, en un líder de baixes emissions dins del mercat de l’automòbil. En els pròxims cinc anys, la marca augmentarà la gamma de models ecològics dels quatre actuals a onze, començant amb el Niro híbrid i l’Optima Plugin Hybrid. L’objectiu és una reducció d’un 25% en el consum global de la flota, amb relació al valor de 2014.

A més de les inversions per a tecnologies de propulsió avançades, en 2020 Kia també reemplaçarà set de les seves deu gammes actuals de motors amb unitats dièsel i de gasolina de nova generació, amb un increment dels turboaliments. També estan previstes caixes de canvi de gran rendiment  i múltiples relacions, al mateix temps que la marca projecta una reducció d’un 5% en el pes mitjà dels bastidors dels nous models, gràcies a l’aplicació d’acer de resistència ultra-alta.