User menu

Laura Macchi Monegal, gerent de Immobiliària Pianc

“Molta gent busca immobles a Cadaqués perquè qui ve se n’enamora”

Cadaqués, per a la majoria un racó especial de cases blanques de pescadors i cales d’aigües cristal·lines, és d’aquells pocs pobles que encara mantenen la màgia de l’antic podent oferir el millor del modern. Motiu més que suficient perquè el metre quadrat de propietat immobiliària sigui sempre una bona inversió.

-Què pot oferir Cadaqués a tot aquell que vulgui comprar o llogar una propietat?
Poden haver-hi moltes raons, com ara que sigui un poble que segueix conservant la seva essència, la de sempre, acompanyada d’una llum i unes aigües que eleven a màgic l’entorn. A Cadaqués véns i t’enamores. És per això que el metre quadrat té un preu una mica més elevat que a la resta de localitats.

-Estem parlant llavors d’unes propietats encarades a un client més aviat selecte?
Pel que fa al gust potser sí, però no tant pel que fa a l’econòmic. És cert que per comprar has de tenir un cert poder adquisitiu, no només a Cadaqués sinó a tot arreu. Aquí tenim propietats per a tot tipus de clients i de tots els preus. Saber fer d’agent immobiliari no és només posar a la venda una propietat sinó trobar la propietat adequada per a cada client i poder assessorar-lo en la compra d’acord amb la necessitat i les intencions del comprador.

-Immobiliària Pianc és de les poques que ha sobreviscut en el temps i encara avui dia desenvolupa la seva activitat a Cadaqués. El seu secret és aquest saber fer de què parlava?
No es pot parlar d’un sol motiu. Es deu a moltes coses, a això i al treball dur. Per a mi un client no és només un percentatge de comissió. És algú a qui he d’assessorar i cuidar fins que aconsegueixi el que desitja. Em mou un autoimposat codi deontològic però no perquè sigui el correcte de fer, simplement, sinó perquè un client especialment content és un contacte per al futur. Algú que pot aconsellar als seus amics o familiars que vinguin a veure en el cas que vulguin obtenir o llogar una propietat.

És l’estranger un client important per a Immobiliària Pianc?
Per descomptat. El 80% dels nostres clients és estranger, sobretot francès, tot i que també belgues, anglesos o nord-americans. Un plus afegit de Immobiliàries Pianc és que podem oferir, a més de la facilitat de parlar els idiomes necessaris, l’assessorament legal a l’hora d’adquirir una propietat des de l’estranger.

L’empresa

Immobiliària Pianc, negoci familiar en el negoci immobiliari des de 1979, segueix treballant avui dia amb el mateix amor amb què va obrir les portes fa ja més de 35 anys. Un amor basat en el respecte als seus clients i un amor incondicional a la terra en la que s’exerceix.