User menu

L’Hotel Camprodon, un hotel centenari

Amb 100 anys d’història, l’Hotel Camprodon és un establiment amb una llarga història situat al bell mig d’aquest poble del Ripollès ple d’encant.

Els seus orígens es remunten a principis del segle XX, quan es va crear l’hotel per acollir a la burgesia barcelonina que ja des del XIX va escollir Camprodon per estiuejar i que va fundar entitats de referència com el Casino. Els propietaris originals van ser els membres de la família Rigat, que l’any 1914 van decidir ampliar la seva fonda i van inaugurar l’hotel dos anys més tard. “S’hi van allotjar personatges importants de la política i la cultura catalanes, des del president Francesc Macià fins a l’escriptor Josep Maria de Sagarra, el poeta Joan Margall (que hi va anar pel seu viatge de noces) i un nét d’Isaac Albéniz, el pintor Alfons Alzamora, que en va ser client durant trenta anys”, explica Joan Costejà, director de l’Hotel Camprodon i la família Costejà va adquirir l’hotel l’any 1981 i “gràcies al nostre esforç hem portat a terme una important renovació de l’hotel”.

Un tres estrelles amb encant
L’Hotel Camprodon compta amb 40 habitacions ben equipades, entre les estàndards, superiors, júnior suites i familiars, algunes de les quals amb terrassa sobre el jardí. “Més enllà del servei de restaurant amb cuina casolana tradicional a partir de productes de la Vall, tenim capacitat de fins a 300 places per a banquets, trobades i esdeveniments de tota mena”, comenta el director de l’Hotel Camprodon.

L’establiment també compta amb un gran jardí amb piscina, que està oberta durant els mesos d’estiu, serveis de relaxació i estètica, aparcament, sala de reunions i celebracions, a més d’una terrassa amb vistes al pont romànic de Camprodon.

 “Tenim un públic molt familiar que ja ens coneix de fa temps i també hem acollit en diverses ocasions trobades socials, per exemple, dels antics alumnes de l’Escola Blanquerna”. Però també, afegeix, “venen a l’hotel molts esportistes estrangers que arriben a la Vall de Camprodon per practicar disciplines com el senderisme o el ciclisme, i també som l’hotel de referència del Club de Golf Camprodon”.

La Vall de Camprodon

Des de Camprodon es poden descobrir els indrets més emblemàtics de la Vall, amb poblets com Llanars, La Roca, Vilallonga del Ter, Tregurà, Setcases, Molló, Rocabruna o Beget. També es pot arribar fàcilment a la Vall de Núria, amb el seu santuari i el tren cremallera, així com a Ripoll, capital de la comarca, i Olot, amb els seus volcans i la fageda d´en Jordà.