User menu

Girona: Premi Europa i molt més

Quan hom pensa en Girona, difícilment ve al cap una sola imatge. I si fessim una enquesta preguntant a diferents persones segurament obtindriem respostes totalment diferents. Hi ha moltes Girones dintre de Girona.

Per un costat tenim la seva capital amb el Premi d’Europa d’aquest 2016, un guardó atorgat pel Consell Europeu que té com a objectiu reconèixer el foment de l’ideal europeu de les ciutats del continent. Aquest reconeixement valora tant la tasca de l’Ajuntament com la de les institucions, la dels agents locals i la dels ciutadans i ciutadanes de Girona en el desplegament d'iniciatives, d'accions i de projectes en àmbits diversos, contribuint al reforçament dels lligams i del sentiment de pertinença europea.

Sembla ser que Girona està de moda però…quan ha deixat de cridar l’atenció aquesta població? Quan ha perdut els seus atractius? Mai. I els Pirineus? I la Costa Brava? I les comarques gironines de la Catalunya central? Moltíssimes imatges en l’imaginari de catalans i estrangers al voltant d’aquesta regió del nord-est del país.

Però, evidentment, la província de Girona no són només escenes. No són només tradicions, paisatges, art, natura, arquitectura i gastronomia. Girona també és economia, on destaca un teixit fonamental d’empresa familiar, de petita i mitjana empresa que s’arrela profundament en valors propis de la terra, com la iniciativa, el treball, l’empenta i l’esforç.

En aquest monogràfic especial volem donar-hi veu perquè representen perfectament un dels reptes de Girona en particular i de Catalunya en general: buscar d’excel·lència en sectors fonamentals per l’economia de la regió, com el turístic i l’immobiliari, sense perdre l’essència ni les tradicions. Àmbits tant diferents com la medicina, la indústria o l’oci però amb un element en comú: les seves empreses s’arrelen a la terra i busquen mantenir-ni l’esperit alhora que innoven i aposten per l’avantguarda.