User menu

Toti Pigem, Gerent del Restaurant Els Jardins de la Mercè

Restaurant Els Jardins de la Mercè

“Els Jardins de la Mercè és el que m'agradaria oferir a qualsevol convidat a casa meva”

El menjar, perquè sigui un dels grans plaers de la vida, ha de ser el resultat d'una recepta completa. A més d'uns bons ingredients, quelcom bàsic, cal amanir el plat amb una bona beguda i un espai màgic. A Girona el nom del plat resultant és Els Jardins de la Mercè.

-Els Jardins de la Mercè és un espai realment acollidor però no un restaurant convencional. ¿Era aquest l'objectiu o ha vingut donat pel lloc?
Una mica de cada. Jo tenia un local més petit i vaig veure aquest lloc, una casa senyorial del 1900 amb un jardí catalogat oficialment com romàntic. L'objectiu era poder oferir al client un espai únic i màgic, però al mateix temps acollidor. El que m'agradaria oferir a qualsevol convidat que vingués a casa meva.

-Quin és el tipus de cuina amb què condimentes aquest espai?
Oferim cuina de mercat amb producte fresc i si és possible de proximitat. A Girona, tenim granges que produeixen verdures, hortalisses i carns boníssimes i intentem aprofitar tot això per donar els millors plats de forma senzilla, bona però sense massa sofisticacions. Tampoc ens tanquem només a això, la vedella per exemple és d'un granger gallec.

-Els Jardins de la Mercè, a més, té un calendari replet d'activitats. És un afegit o forma part de l'essència del lloc?
Diguem que intento traduir aquí la meva concepció de la vida. Per a mi la vida és un plaer però cal saber gaudir-lo. Es fa a través del menjar, però també a través de les persones que tens al costat, a través de la música, del teatre, de la pintura, de l'art en general. Per això col·laborem amb tots els festivals que se celebren a Girona, com el Festival de Mapping que es farà del 22 al 24 de juliol i en què tindrem uns espais de projeccions dignes de veure. Aquest lloc dóna perquè al mateix temps una parella estigui sopant en aquest jardí a la llum de les espelmes, uns amics prenent alguna cosa a la zona chill out o algú degustant un gintònic veient una exposició de pintura o escoltant un concert de jazz.

L’empresa

A la Pujada de la Mercè nº 10, des de fa sis anys i mig, aquest restaurant obre les seves portes a aquell client que vulgui gaudir d'una copa, un sopar romàntic, entre amics, celebracions d'aniversari, sopars d'empresa o banquets de noces a un preu gens exclusiu. Viure la vida amb art, en aquest cas, no és exclusiu d'unes poques butxaques.