User menu

Montse Molla, enòloga del Mas Molla

“El vi de pagès és un vi natural i totalment viu”

Bótes centenàries

Situat a la conca del Tinar de Calonge, el Mas Molla és un exemple de conservació de l’agricultura familiar tradicional. La seva activitat principal és la producció i venta de vi: des de 1338, generació rere generació, la família Molla ha cultivat les vinyes i fruiters a la falda de les Gavarres, i encara avui en dia ofereixen vi de pagès tot l’any i, a l’estiu, fruites de secà. A més, organitzen visites al seu celler.

-Què caracteritza al vi de pagès que veneu al Mas Molla?
Doncs que s’elabora segons el sistema tradicional de fer vi, deixant fer a la naturalesa, amb una fermentació totalment espontània i amb els llevats autòctons que arriben del camp. Sempre expliquem que qui compra una ampolla d’un vi de pagès té entre mans un vi natural, que no filtrem, ni clarifiquem, ni hi agegim sulfits, per tant és un vi totalment viu i cada una de les botes centenàries és una sorpresa perquè és irrepetible i diferent de la resta.

-¿Quins tipus de vi podem trobar al vostre celler?
Aquest component de vi natural fa que sigui ideal per al dia a dia, un vi senzill ja sigui blanc, rosat o negre. En funció de la bóta, per això sempre diem que cadascuna és irrepetible, serà més suau o fort. Precisament, la gràcia és que mai sigui igual.

-En què consten les visites enològiques que organitzeu?
Es tracta d’una visita d’una hora i mitja que s’inicia amb un vídeo sobre la història familiar del Mas Molla, que es remunta a l’any 1338, i el procés d’elaboració del vi de pagès pas a pas. A continuació recorrem el celler i expliquem quins canvis hi ha hagut al mas al llarg dels segles, a més de les particularitats dels nostres vins perquè coneguin com treballem. Després els convidem a un tast de quatre vins al nostre jardí romàntic de 1882 i podem assessorar a la gent en funció dels seus gustos perquè provin i trobin el vi que més els agradi.

Fruita acabada de collir

Des de primers de juny a mitjans d’agost, els vespres del dilluns, dimarts i divendres al Mas Molla també es pot comprar fruita de temporada, des de cireres, albercocs, peres, prunes o préssecs vermells i grocs acabats de recollir de l’arbre. L’endemà, aquests productes es poden trobar al mercat de Palamós o de Sant Antoni de Calonge.

 

Visites enològiques durant l’estiu
Dimecres a les 18 h. (anglès)
Dijous a les 18 h. (castellà)
Diumenges a les 12 h. (català)
La resta de l’any les visites al Mas Molla són concertades. 

Tel. 972 65 01 36
www.masmolla.com