User menu

Doctor Josep Tibau, Oftalmòleg de Tibau Oftalmòlegs

“Cal tractar als malalts com voldríem ser tractats nosaltres”

Situats al centre de Girona, Tibau Oftalmòlegs compta amb una llarga experiència en l’atenció oftalmològica, sempre amb una clara vocació d’atenció al pacient

Va ser el Doctor Joan Tibau i Pagès qui va obrir la consulta a Girona l’any 1950 i els seus dos fills Josep i Joan Maria qui han continuat la saga familiar dins de l’oftalmologia.

-Quins serveis ofereixen a la seva consulta?
Bàsicament els serveis d’oftalmologia en general, casos relacionats amb cataractes, problemes vasculars de la retina, glaucoma, degeneració macular, miopia... sempre apostem per estar a la última quant a tractaments. En aquest sentit, a nivell tecnològic cada vegada més resulta necessari comptar amb aparellatge més sofisticat. I és que el nostre sector està en evolució permanent.

-I tot això amb una clara vocació de servei...
Sí, i aquesta és una cosa que sempre ens va inculcar el nostre pare, que era molt amic del Doctor Barraquer: tenir molt clar que cal tractar als malalts com voldríem ser tractats nosaltres. I en aquest sentit també és molt important escoltar-los per saber exactament què els passa. Penso que un dels defectes de la medicina d’avui en dia és que no hi ha temps suficient per escoltar al pacient i precisament a la consulta el que fem és dedicar-los el temps necessari per a un bon diagnòstic.

-En el seu sector la tecnologia no deixa d’evolucionar. Cap a on va l’oftalmologia?
És veritat que les tecnologies estan evolucionant brutalment i ara hi ha aparells que fan estudis de l’ull que mai ens haguéssim imaginat. Per exemple l’OCT, que seria com una espècie d’escàner a nivell ocular i que és molt precís, essent una eina molt útil en casos de degeneració macular. Però realment el que m’ha deixat sorprès ha estat la nova tecnologia per operar en 3D que permet intervenir patologies de retina o vitri, per exemple despreniments o hemorràgies, d’una manera molt precisa.

-Què hem d’esperar de cara al futur?
Com deia la tecnologia 3D serà molt important en els propers anys i ara que l’he vist aplicada realment m’ha sorprès. Per la resta, el temps ho dirà però sí és veritat que estem en el bon camí i a Catalunya comptem amb un molt bon nivell de professionals de l’oftalmologia. 

M’ha sorprès la nova tecnologia per operar en 3D que permet intervenir patologies de retina o vitri”