User menu

Josep Lloveras (Pep) i Marga Costa, Propietaris de la carnisseria Ca La Rossa, a Sant Feliu de Codines

Ca La Rossa El gust autèntic de la carn

Si es viatja a Sant Feliu de Codines, visitar la carnisseria Ca La Rossa és una cita ineludible. Aquest negoci familiar, amb una trajectòria que es remunta a 1879, va ser la primera carnisseria d’aquest municipi barcelonès. Avui dia, el Pep i la Marga constitueixen la cinquena generació d’aquesta família de carnissers, i en són l’ànima. A Ca La Rossa, el gust del que és autèntic impregna tots els productes, d’elaboració artesanal pròpia. De fet, son fidels a una forma que els distingeix. Vinga, coneguem una mica millor aquest negoci d’artesans de la carn i els embotits.

Sou carnissers des de 1879, ni més ni menys. Com va començar tot?

Tot va començar amb els besavis del meu pare, que tenien uns quants caps de bestiar per a consum propi. Van arribar temps difícils, de manera que van començar a vendre el bestiar i van obrir la primera carnisseria del poble abans de 1879. Com que la gent anava a comprar la carn a casa de la meva rebesàvia, que era molt rossa, l’establiment va rebre el nom de “Ca La Rossa”. Avui, Ca La Rossa és el comerç més antic de Sant Feliu de Codines.

Quins valors conserveu de l’inici, i en quins aspectes heu evolucionat?

Sempre hem tingut passió per aquest ofici –ja som a la cinquena generació– i hem dedicat tots els esforços a elaborar els millors productes, cuidant al màxim les matèries primeres. Per a nosaltres, la clau de l’èxit és combinar una alta qualitat dels productes i una atenció al client excel•lent. La tradició, l’artesania, la qualitat dels productes i els serveis, a més del benestar animal i la cura del medi ambient, són els trets d’identitat d’aquest negoci històric a la zona. Evidentment, hem evolucionat pel que fa a la modernització de la maquinària i la tecnologia, però la base continua essent un gènere de qualitat i un servei atent i proper.

 

 

 “Tenim l’ENTRECOT DEL PLAER. Aparcament públic gratuït. Obrim diumenges i festius”

Teniu molta fama pels embotits d’alta qualitat, elaborats de manera totalment artesanal. Quins dels vostres productes tenen cada vegada més clients fidels?

El producte que produïm i venem és de proximitat i d’alimentació natural. Coneixem de bona tinta tots els tipus de carn que venem, la seva cura, els temps de maduració per a un consum òptim, etc. Oferim una àmplia varietat de productes, però som especialment reconeguts pel bestiar de pagès, l’entrecot del plaer, el porc de la raça Duroc, la vedella de pastura, el xai i el cabrit del país, i els embotits d’elaboració pròpia i sense gluten. Només fem servir carn de femella –més melosa– que rep una alimentació sana i natural.

A més a més, podem fer comandes i ens les duen a casa. Quin àmbit geogràfic abasteu?

Sí, acceptem comandes a domicili a Barcelona ciutat i a les comarques veïnes. També oferim servei a restaurants de la zona, i tothom qui tingui la nostra targeta client pot gaudir d’un 5 % de descompte en tots els productes.

Per acabar, en quines novetats treballeu?

Continuarem treballant per oferir un servei i uns productes d’alta qualitat, formant l’equip humà (que estem ampliant) en la sensibilitat envers els clients. A més, treballarem per especialitzar-nos en més productes, sense oblidar la nostra faceta com a empresa solidària, col•laborant amb Intermón Oxfam i Metges Sense Fronteres.